Bu ay hizmetlerimizi denediğinizde %20 indirim kazanabilirsiniz!
Bu ay hizmetlerimizi denediğinizde %20 indirim kazanabilirsiniz!
Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
Herşeyden önce kendinize bir planlama oluşturun. Hedeflerinizin gerçekleşmesi için planlama önemlidir.
İş planınızı oluşturduktan sonra kendi işinizi kurup çalışabilmeniz için ''Serbest Meslek Vizesi''ne başvurmanız gerekmektedir. İlgili Almanya Konsoloslukları'ndan başvuru yapılır ve 3 yıl süre ile oturum alma imkanı elde edersiniz. İş planınızın devam etmesi halinde oturum süreniz uzatılır.
Kurabileceğiniz şirket türleri; Tek Kişilik Şahıs İşletmesi, Kolektif Şirket, Kolektif Ortaklık Şirketi (OHG), Partnergesellschaft (PartG), Komandit şirket (KG), Limited Şirket (GmbH), Mini GmbH (UG), GmbH & Co. KG, Anonim Şirket (AG) şeklindedir.
Kurulacak şirketin türünü belirlendikten sonra danışman/avukat/mali müşavir hizmeti veren kişilerle veya kuruluşlarla iletişime geçilmesi gerekmektedir. Profesyonel danışmanlık için bizimle iletişime geçebilir veya https://www.existenzgruendungsportal.de/ sitesi üzerinden göçmen kökenli şirket sahiplerine danışmanlık veren kamu kuruluşlarından yardım alabilirsiniz.
Şirketlerin kuruluş gereksinimi, vize için gerekli belge ve bilgilere Almanya konsolosluklarından ulaşabilir, yardım için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kurulacak şirketin türüne göre, (GmbH için 25.000 € , AG için 50.000 € kuruluş sermayesi gereklidir) gerekli olan sermaye değişmekle birlikte kredi alma şansınızı arttırmak veya banka için bir güvence oluşturmak amacıyla kuracağınız şirketin sermayesinin %20'sini koymak ilk adımda bir avantaj sağlamaktadır.
İş kuracak şahısların banka hesabının olması yetmemekle birlikte, şirket adına da bir banka hesabı açılması gerekmektedir. Bu hizmeti veren birçok banka mevcut olup, bu konuda yardım almak için ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Kurduğunuz şirketi hayata geçmeden önce Almanya'nın kanunlarının gerektirdiği bürokratik işlemleri tamamlamanız gerekmektedir.
Bulunduğunuz bölgenin Ticaret Odası'na kayıt, Vergi Dairesi ve Zabıta Müdürlüğü gibi kurumlara bilgilendirme yapılması gerekmektedir.
Hangi şirket türü için hangi kurumlara başvuru yapacağınıza dair bilgiyi https://gruenderplattform.de/ adresinden bulabilirsiniz.
Bu konuda bilgi sahibi değilseniz ve Almanya'da şirket kurulumu ile alakalı bürokratik işlerinizi takip edecek danışmana ihtiyacınız olacaktır.
Danışman, avukat ve mali müşavirlerden oluşan ekibimizden şirket kurulumu ile alakalı hizmet almak için iletişime geçiniz.
Şirket kurulumu sonrası oturma izni prosedürü, şirketiniz bünyesinde çalıştırmak istediğiniz işçilerin sözleşmelerinin hazırlanması, başka ülkeden getirtilecek işçilerin ''Mavi Kart'' başvuru işlemlerinin yapılması, vergisel yükümlülüklerin yerine getirilmesi, hukuki işlemlerin tesisi konularında şirketimiz tarafından referans alınan alanında uzman avukat ve mali müşavirlerden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
ALMANYA'YA İLK ADIM
Telif Hakkı © 2024 ALMANYA'YA İLK ADIM - Tüm Hakları Saklıdır.
GoDaddy Destekli